.

.

Abyssinian Kedileri


Abyssinian kedilerinin kökeni Etiyopya'ya dayanmaktadır. İlk olarak 1860ların başında İngiliz subaylar tarafından İngiltere'ye getirilmiş ve özenle yetiştirilmiş bir ırk olan Aby'ler vücut şekli olarak antik Mısır kedisine çok benzemekle birlikte ortak bir soy özelliği taşımamaktadırlar.


Abyssinian kedileri, oldukça hareketli, dikkatli, zeki, algıları yüksek, sahiplerine oldukça bağlı, meraklı, sevgi dolu ve avcı bir kedidir. Aile içerisinde yetiştirilebilir ve çocuklarla arası iyidir. Fakat, oyuna ve sevilmeye oldukça düşkün bir ırk olan Aby'ler sürekli ilginizi isteyeceklerdir.

Spesifik özellikleri olan renkleri tarçından maviye dek uzanmaktadır. Tüylerinin arasında genel vücut tüylerinden daha koyu renkte çizgileri bulunur. Tüyleri orta uzunluktadır ve bakımları rahatlıkla yapılmaktadır.

Göz ve kulak yapıları onları diğer ırklardan ayıran bir diğer spesifik özellikleridir. Gözleri iri, birbirinden hafifçe ayrık ve çekiktir. Sarı ya da yeşil göz renkleri bulunmaktadır. Gözlerinin arasında bulunan koyu renkli çizgiler bu ırka özeldir. Kulakları ise uzun, uçları hafifçe sivri ve geniştir. Çeneleri yumuşak çizgilere sahip olduğu için kulaklarla birlikte yüze bakıldığında hafif bir üçgen görüntüsü elde edilir.

Ön bacakları arka bacaklarından daha uzun ve kemiklidir. Ön bacakların daha uzun olması onların daha rahat gizlenmesini ve avlanmasını sağlar. Fakat, aynı zamanda ön bacakla ilgili kemik problemlerinin daha sık yaşanmasına, arka bacakta patella-diz kapağı- kaymalarına ve erişkinlikte kalça problemlerine sebep olabilir.

Genetik olarak sağlıklı bir ırk olan Abyssinian'lar uzun yıllar boyunca sizinle ve aileniz ile keyif ve oyun dolu yıllar geçireceklerdir.

Sevgilerimle.

Nilze.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template