.

.

Kediler İçin Evde Mama Hazırlama

Kediler karnivor, et ile beslenen, canlı grubuna dahildirler. Bu yüzden kediler için evde hazırlanacak mamalar ile köpekler için evde hazırlanan mamalar arasında ciddi farklar bulunur. Kediler yoğun protein içeren mamalar ile beslenmek zorundadırlar. Bunun dışında kedilerin vücuda zorunlu olarak almaları gereken aminoasitler, vitaminler ve mineraller bulunmaktadır.


Size vereceğim tarifler kedilerinizin beslenmesinde sürekli kullanmak açısından uygun olmayabilir. En sağlıklı ve uygun beslenme için lütfen profesyonel kuru kedi mamalarını tercih ediniz.


Tariflerde kullanacağımız et ve et ürünlerinin yanında vücuttaki enerji metabolizması için gerekli olan karbonhidratlara da yer vereceğiz. Tariflerimizde kesinlikle ekstra tuz, baharat ya da yağ kullanmayacağız. Kedimizin gastrointestinal sistemini ve vücut dengesini elimizden geldiğince stabil tutacağız. Tuz ve baharat öncelikle mide barğırsak sistemine daha sonra göz ve sinir sistemine zarar vermekte, ekstra yağ ise kilo problemlerine yol açmaktadır.


Öncelikli olarak yavru kedilerimiz için bir tarif verelim. Kedi sütü yerine kullanılabilir, protein, enerji ve karbonhidrat dengesi yerinde olan bu mamamızı doğumdan sonra enerjisi düşmüş anne kediniz için de kullanabilirsiniz.



Özel tarif;

Bir su bardağı tam yağlı süt
Bir su bardağı su
Bir tatlı kaşığı şeker
Bir yumurta
Parmak ucu kadar tereyağı


Sütü ılıtıp üzerine ılık suyu ve şekeri katıp güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımın içine yumurtayı kırıp karıştırmaya devam ediyoruz. Çok az eritilmiş olan tereyağımızı da karıştırıp karışımımızın rengi somon rengi olana dek karıştırıyor ve kedilerimize servis ediyoruz.









Tarif 1;

500 gr tavuk ciğeri
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk bulyon

Ciğeri küçük parçalara bölüp yaklaşık yarım saat haşlıyoruz daha sonra üzerine pirinci ve tavuk bulyonu ekleyip ciğerler tamamen dağılana ve suyunu çekene dek haşlamaya devam ediyoruz. Daha sonra blenderdan geçirerek ya da çatalla ezerek bir kedi için sabah iki çorba kaşığı, akşam iki çorba kaşığı lapa şeklinde servis ediyoruz.





Tarif 2;

500 gr tavuk göğsü
1/2 çay bardağı bulgur


Tavuk göğsünü ince ince kıyıp bulgur ile birlikte 3 su bardağı suya koyuyor ve bulgur şişene dek haşlıyoruz. Altını kapatıp dinlenmeye bırakıyor ve suyuyla birlikte sevgili kedimize öğün başına 3 çorba kaşığından fazla
olmayacak şekilde servis ediyoruz.






Tarif 3;


500 gr sakatat, akciğer, karaciğer ya da kalp


Sakatatımızı küçük küçük doğrayıp yağsız tenceremizin içine atıp kısık ateşte kendi suyunu salana dek kızartıyoruz. Sularını çekmeye başladıkları zaman altını orta dereceye kadar açıp güzelce kavuruyor ve soğuduktan sonra öğün başına 3 çorba kaşığı olacak şekilde servis ediyoruz.





Tarif 4;


1 kutu konserve ton balığı
Bir miktar ekmek içi


Konserve ton balığımızın yağını güzelce süzdükten sonra mama kabına aktarıyor ve üzerine ekmeklerimizi
ekleyip çatal ile ezerek iyice yediriyoruz.



Hepimize afiyet olsun!

Sevgilerimle.

Nilze.



1 yorum:

  1. Her ne kadar evde yapılan mamalar canlar için faydalı olsada iş yoğunluğu ve iş hayatı bizi hazır mamalara muhtaç ediyor. bende yavru kedim için http://www.kurumama.com/yavru-kedi-mamasi siparişi veriyorum

    YanıtlaSil

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template