.

.

Bombay Kedileri




Bombay kedileri, 1958 yılında ortaya çıkmış, Burmese ile American Shorthair ırklarının karışımından oluşan melez bir ırktır. 1976 yılında yeni bir ırk olarak kayıtlara geçen Bombay kedileri isimlerini hareketleri ve tüyleri sebebiyle benzediği Melanistik Afrika Leoparından almıştır.










Bombay kedileri uysal, sahibinde bağlı, sahibiyle oynamayı seven sadık kedilerdir. Sakin bir görünüşe sahip olmasına rağmen ev ortamını gözlem yetenekleri ve uyumlu tepkileri dikkat çekicidir. Bombay kedileri tasma takarak dolaştırılabilecek kadar uysal ve zeki hayvanlardır. Tepkileri tartarak cevap verme yetenekleri oldukça yüksektir.








Bombay kedilerinin en önemli noktalarından birisi vücudu tamamen kaplayan simsiyah, saten görünümünde, ışıltılı ve sağlıklı tüyleridir. Orta uzunluktaki tüyleri çok yoğun bakıma ihtiyaç duymamalarını sağlar. Aynı zamanda, Bombay kedilerinin panniculus -basma yastığı-ları ve burun uçları da siyah renklidir.














Bombay kedilerinin baş yapısı hafifçe basık ve yassıdır. Buna uyumlu olarak iri ve yuvarlak gözleri ve yuvarlak bir ağzı vardır. Burun sert ve köşeli olmasına rağmen yüzün siyah rengi sebebiyle çok dikkat çekmez. Gözler dikkat çekici parlaklığa sahip sarı, altın ya da karamel rengindedir.







Bacakları ve vücut geneli hafif uzuncadır. Orta büyüklükte bir vücuda sahip oldukları için mükemmel oturmuş kas yapıları ve vücut kondüsyonları çok belli olmasa da gerinirken vücudun uzunluğu ve yerleşimi oldukça belli olur. Erkekleri dişilerinden daha iri olan Bombay ırkının yuvarlak patileri ve dümdüz bir kuyruğu vardır.














Bombay kedilerinin bakımı rahattır. Haftada bir taranarak tüy dökülmesi problemlerinin rahatça üstesinden gelinebilir. Fakat, Bombay kedilerinin beslenmesine dikkat etmek gerekir. Aşırı yemek yeme eğilimi bulunan Bombay kedilerinde gastrointestinal sistem problemleri sıkça yaşanabilir.











Tüyleri ve güzelliği ile göz kamaştıracak, sizinle birlikte huzur bulacak bir kedi arıyorsanız, yahut, "köpek sahibi olmak isteyip kedi almak" istiyorsanız, Bombay kedisi size istediğinizin fazlasını sunacaktır.


Sevgilerimle.

Nilze.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template