.

.

Pixie Bob Kedileri

Pixie Bob, yabani vaşak (Bobcat) ile evcil kedinin çiftleştirilmesi ile elde edilmiş, tam evcilleşmesi ve evcil özelliklerinin oturması yaklaşık 13 yıl sürmüş bir vahşi gen taşıyan evcil kedidir. TICA (The International Cat Association)'a kayıtlıdır. İlk olarak 1985 yılında Cascade dağlarının eteğindeki Puget Sound'un sahilinde rastlanmıştır. Hareketleri, duruşu ve kişiliği ile dikkatleri üzerine toplayan bu ırk zekası ve algılama yeteneği sayesinde insanların sevgisini çabucak kazanmıştır.





Pixie Bob'lar oldukça zeki, dikkatli, sevecen, akıllı kedilerdir. İnsanlarla yaşamaya rahatlıkla uyum sağlamışlardır. Güçlü bir otokontrolleri vardır. Böylece araç içerisinde rahatça yolculuk edebilirler. Ayrıca diğer kedilerden farklı olarak su ile haşır neşir olmayı severler. Köpeğe benzer davranışları vardır. Kişilikleri içinde bulundukları duruma uyum sağlamalarını sağlar.






Vücudunun neredeyse her bölümü spesifik olan bu ırkın renkleri özellikle koyu kahverengi noktalı, siyah noktalı, kızıl ya da kesit parçalıdır. Vücut tüyleri iki bölümden oluşur. Kısa vücut tüylerinin yanı sıra kalın post benzeri tüyleri de bulunmaktadır. Oldukça kaliteli ve yumuşak bir tüy yapısına sahip olan bu ırkın tüyleri tüm kedi dünyası arasında en kaliteli tüy olarak nitelendirilmektedir. Farklı tüy yapısına karşın bakımı kolaydır, iki günde bir taranarak rahatlıkla bakımları sağlanabilir. Pixie Bob'lar taranmayı çok sever ve oyunlarının yanında bolca taranmak isterler.






Yüz yapısı vaşağa benzer. Uzun bir burnu, küçük bir ağzı, geniş, dik ve dışa dönük sivri kulakları vardır. Burnun uzun olması yüz yapısının vahşi bir görüntü almasını sağlar. Bıyıklar belirgin biçimde uzundur ve yüz ayırt edilebilir derecede farklıdır.


En önemli özelliklerinden biri de vaşak kuyruğudur. Kısa, bol tüylü ve kıvrılmayan bir kuyruğa sahip olan Pixie Bob'lar son çiftleştirmeler ile hafiften sallanabilen ve daha ince kuyruk yapısına sahip yavrular vermektedir.





Pixie Bob'ların spesifik özelliklerin biri de polydactyl parmak yapısıdır. Normal kedilerin ön patide beş, arka patide dört parmakları bulunurken Pixie Bob'ların parmak sayıları yediye kadar çıkabilmektedir.








Pixie Bob'ların tüy bakımı dışında özellikle haftada bir fazla parmakların tırnak kesimine ihtiyaçları vardır. Genetik olarak net belirlenememiş bir kaç sağlık problemi bulunabilmektedir. Fakat, iyi bir bakım ve düzenli bir yaşantı ile yüksek uyum yeteneği sayesinde uzun süre boyunca sağlıklı bir hayat sürebilirler.









Uyumlu, zeki, oyuncu ve aile yaşantınızın içinde size her zaman eşlik edebilecek, hafif irice, vahşi ve gizemli bir kedi istiyorsanız eğer, Pixie Bob sizin için yaratılmış demektir.



Sevgilerimle.

Nilze.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template